Svetový deň vody a Watsu terapia v HENDI CENTRE

9 / apr / 2022

Svetový deň vody s predstavením unikátnej terapie v piešťanskom HENDI CENTRE.

V novootvorenom hydrocentre rehabilitačného HENDI CENTRA oslávili Svetový deň vody predstavením na Slovensku novej „vodnej“ terapie Watsu® (water shiatsu). Svetový deň vody zároveň otvoril aj Medzinárodný Watsu® týždeň (22.—28. marca 2022), čo je celosvetová udalosť, ktorú organizuje Medzinárodná asociácia vodných terapií WABA ako otvorenú akciu pre všetkých záujemcov z radov širokej odbornej i laickej verejnosti. Jej cieľom je oboznámiť zúčastnených s tým, čo je to Watsu®, ako pomáha, prečo ho v dnešnej zložitej dobe človek potrebuje.

Gloria počas rehabilitácie v HENDI CENTRE

Pri terapii Watsu® sa využívajú prvky zo shiatsu masáže, kĺbovej a svalovej mobilizácie, strečingu, tanca. Ide o terapeutickú jemnú a hlbokú prácu s telom v teplej 34°C vode. Teplá voda hlboko uvoľňuje celé telo a napätie odchádza. Technikami sa naťahujú svaly a mobilizujú kĺby, prehlbuje a skvalitňuje sa dýchanie. Vďaka beztiažovému stavu sa uvoľňujú svaly, chrbtica, blokády aj bolesti. Terapia navodzuje uvoľnenosť a prepojenie so sebou samým.

Gloria počas rehabilitácie v HENDI CENTRE

Vodné shiatsu vzniklo v roku 1980. Tvorcom tejto komplexnej terapie je terapeut Harold Dull, ktorý je taktiež aj zakladateľom asociácie WABA (Worldwide Aquatic Bodywork Association) pod ktorou je možné sa profesionálne vzdelávať. Rehabilitačné HENDI CENTRUM je jedným z prvých na Slovensku, ktoré túto terapiu zavádza do svojho rehabilitačného konceptu a stáva sa aj centrom tejto terapie.

Gloria počas rehabilitácie v HENDI CENTRE

Vo svetový deň vody mohli záujemci naživo priamo v bazéne zažiť ochutnávku blahodarnej relaxačnej Watsu® terapie, diskutovať s odborníkmi a pozrieť si zaujímavé filmy o vode. Túto špeciálnu príležitosť na rozšírenie vedomostí využili aj študenti a pedagógovia Strednej zdravotníckej školy Trnava a centrum privítalo aj viceprimátora Piešťan Ing. Mgr. Michala Bezáka.